Malzemeler: 1 lt süt (keçi sütünden olursa daha iyi olur) 7 gr doğal saf sahlep (kadem sahlep) 200-250 gr toz şeker YAPILIŞI: Önce 2 tencere hazır bulundurulacak .Büyük tencerenin içine yarısına kadar su doldurun, sonra küçük tencereyi yerleştirin ve bu tencereleri derin dondurucuya bırakın. Ardından sahlep ve şekeri ayrı kapta karıştırın . Sütünüzü tencereye döküp ocağınızı açın sahlep ve şeker karışımını yavaş yavaş ekleyin ve topaklaşmaması için sürekli karıştırın bu süre 1 saat sürebilir karışımınız kıvama gelince ocaktan alın.ve 5 dakika dinlendirin. Sonra derin dondurucudaki tencereleri çıkarın kıvama gelmiş olan karışımı karıştırın karıştırdıkça yoğunlaşması ve sertleşmesi gerçekleşecektir. Bunu derin donduruca 15 -20 dakika arası bekletin dondurmanız servise sunulacak hale gelecektir. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN KADEM SAHLEPÇİLİK..
TrackBack URL
https://www.salep.gen.tr/saleple-dondurma-nasil-yapilir/trackback