Kadem Sahlepçilik
“Firmamız 1960 dan beri Türkiye’nin bir çok yerine verdiği kaliteli hizmetle görevini icra etmekte olup zengin kaliteli salep çeşitlerine sahip kaliteli salep ürünleri sunmaktadır.”
Salep‘in sırrı bizde saklıdır.Unutmayalımki her toz salep saf salep demek değildir.Türkiye’nin hemen hemen her yerine yaptığımız satışlarımızla salep işinde güvenilen,öncü bir firma olduğumuzu ve üretim belgelerimizle kanıtlamaktayız.
Salep Ürünlerimiz
salep sahlep alan adlarımız
Adres:Balkapan Sok. Balkapan Han
Kat:1 No:107(Hasırcılar Eczanesi Karşısı)
Tahtakale Eminönü/İstanbul
Tel: (0212) 519 04 97
Gsm:0532 667 98 85
Fax: (0212) 519 04 70
E-mail: kademsahlepcilik@hotmail.com
———————————————————————————————————————
Salep nedir?
Salep Orchidaceae (orkideler) ailesinin birçok türünün toprakaltı yumrularından elde edilen otsu bir bitkidir. Ayrıca sahlep orkide türlerine Anadolu’da verilen genel ismidir. Sahlepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Gövdesi dik ve silindirimsidir. Çiçekleri salkım veya başak şeklindedir.
Çiçeklenme zamanında çapa ile sökülerek toplanan o yılın sahllep yumruları,suyla yıkanarak temizlenir, ipe dizilerek su veya sütle kaynatılır, sonra açık havada kurutulur. Kurutulan yumrular dövülerek toz sahlep haline getirilir. Salep yumruları kremsi renkte, yumurta seklinde, çatalsı veya saçaklıdır.
Kullanılan yeri köklerindeki yumrularıdır. Yurdumuzda bir çok çeşidi vardır. Sahlep yumruları müsilaj glikoz ve uçucu bir yağ taşır. İçerdiği en önemli madde glikomannandır. Su ve sütle birlikte kullanıldığında şiştiği için yaygın bir şekilde dondurma hammaddesi olarak kullanılır.Firmamız 1960 dan beri Türkiye’nin bir çok yerine verdiği kaliteli hizmetle görevini icra etmekte olup zengin çeşitliliklere sahiptir
Salep’in Faydaları
Enerji verir.Göğsü yumuşatır. Öksürük ve bronşitte faydalıdır. Kabızlığı giderir. Basur şikayetlerini azaltır. Zihni çalışma gücünü arttırır. Kalbi kuvvetlendirir. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Vücudun ısınmasını sağlar. Cinsel gücü artırır. Kabızlığı giderir ve ishali keser.Bağırsak tembelliğine karşı kullanılabilir.Sütle birlikte hazırlanması besleyici özelliğini artırır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.Müsilaj etkisiyle dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar.Mide için yararlıdır. Mideyi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır.
Salep Tarifi Salep Yapışılı
Malzemeler
– Salep (2 tatlı kaşığı – 10 gram)
– Şeker (2,5 yemek kaşığı – 25 gram)
– Süt (4 su bardağından biraz az – 1l itre)
– Tarçın ya da zencefil
Sahlep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Karışıma azar azar süt ilave ederek ezin. Kısık ateşte, karıştararak koyulaşıncaya kadar 20-30 dakika pişirin. Fincanlara boşaltıp üzerine tarçın serperek servis yapın. İsteğe göre üzerine zencefil dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun
Sahlep mi Salep mi
Kış mevsiminin vazgeçilmez içecegi olan sahlep’in gerçekte kullanılan esas ismi “salep“tir,sahlep ise salep‘in ana maddesi olan bitkidir.
Comments are closed.